8/09/2013

Suu Makeaksi


Moikka!
Olen ollut jo pitkään macaronien suuri fani ja niin on ollut ystäväni Aikkukin
Olen niitä jo jonkun verran tässä itsekin valmistanut, mutta eilen kyllä onnistui varmasti parhaiten näiden leivosten teko. Olen tehnyt macaroneja muun muassa ylppärijuhliini ja Halloween -bileisiin, jotka pidin viime syksynä.
Meidän on pitänyt jo Aikun kanssa pitää jonkun aikaa macaron -treffit ja eilen tosiaan saatiin se sitten aikaiseksi.
Kyllähän sinne pelille muutama rumiluskin mahtui, mutta suurimmaksi osaksi leivokset näytti erittäin herkullisilta! Ja maistuivat totta kai myös.
Samppanja olisi ollut ehkä osuvampi lisuke näiden rankalaisten leivoksien kanssa, mutta valitettavasti ylimääräistä pulloa ei kaapista löytynyt, joten kahvi toimi melkein yhtä hyvin.
Olettekos te kokielleet tehdä macaroneja itse?  Täytyy kyllä sanoa, että se on melko haastavaa, koska kaikkien mittasuhteiden täytyy olla just eikä melkein. Tosin itselläni on ainakin muutama kohta ohjeessa, jota en ehkä ihan niin orjallisesti noudata ja aina on kuitenkin jokseenkin hyvin leivokset onnistuneet :D
Mutta suosittelen kyllä lämpimästi kokeilemaan! Ja jos ei itse leipomaan niin ainakin maistamaan.
Itse teen macaronit ostamani kirjan ohjeen mukaan. Kirjan nimi on Macaronit, kuppikakut&kakkutikkarit sekä muut pikkumakeat.
Tämä kirja on ehkä maailman söpöin ja siellä on aika paljon erilaisia vaihtoehtoja, mitä voi leipoa.
 Vaikken mikään niin sanottu jauhopeukalo olekaan niin tykkään kyllä leipoa kaikkea ylisöpöä, esimerkiksi macaroneja ja kuppikakkuja.
Mutta netistä onneksi löytää myös hyviä ohjeita! Kinuskikissan sivulla on ainkin hyvin toimivaksi todettu ohje macaronejen ja kaikkien muiden ihanien leivosten tekoon.
Herkullista viikonlopun alkua!


// Me and my friend made some homemade macarons yesterday. I love macarons so much and does my friend. I'm a huge macaron fan and I've been doing my macarons myself  for a while now. 
Even though I'm not very good baker and I don't really enjoy it that much, I love to do macarons and other cute things like cupcakes. 
 Have a delicious weekend!

2 comments:

  1. Ihanan näköisiä! :) Mä en oo koskaan päässyt maistamaan tuollaisia, mutta joskus on kyllä pakko kokeilla kun niin hyviltä näyttää! :)

    ReplyDelete
  2. Kiitos :) Joo kannattaa! Tampereella on aina kesäsin sellasia Eurooppalaisia ruokatoreja, mistä saa ihan aitoja ranskalaisia macaroneja! Nams ne on hyviä <3

    ReplyDelete

Thank you <3