6/20/2013

Sadepäivän Lukulista

 
 Moikkis!
Tuntuu siltä, että se kesä joka alkoi niin hyvin on nyt ohi. Täällä Tampereella ainakin on koko ajan pelkkää harmautta (paitsi ehkä eilen) ja sataa aina välillä. 
Noh, ei se mitään vaikkei joka päivä ulos voikaan mennä sillä voihan sisälläkin viettä hauskoja aktiviteetteja! 
Ajattelin antaa teille hieman lukuvinkkejä eli mistä kirjoista itse pidän hirmuisesti ja mitkä sopivat piristämään sykempääkin sadepäivää. 
Olen suuri Chick Lit -kirjojen ystävä eli jossette kyseisistä kirjoista välitä niin kannattaa ohittaa tämä postaus :D 
 
 

1. Summer and the City - Candance Bushnell 
Tämä kirja on tietenkin jatkoa Carrien Päiväkirjoille, joka on siis se ensimmäinen osa. Itse tykkään lukea melki enemmän englanniksi kuin suomeksi, vaikka tuossakin pinossa on pari suomenkielistä teosta. Tämä kirja on ehkä parasta hömppää ikinä! Mulle ainakin tuli etäisesti mieleen Prinsessapäiväkirjat, kun tätä luin. Ehkä se on se päiväkirja juttu.
Juoni tässä kirjassa on aikalailla se, että Carrie on New Yorkissa ja duunaa siellä kaikenlaista.
Siis oikeesti, en tiedä mitä muuta siitä kertoisin :D Aikalailla aivot narikkaan kamaa siis!

2. Haluan Harry Winstonin - Lauren Weisberger 
Lauren Weisberger on ihan mielettömän hyvä kirjoittaja! Tämä samainen ihmisen on kirjoittanut mm. Paholainen pukutuu Pradaan ja VIP-ihmisiä, jotka molemmat on mun suuri lemppareita. 
Tässä kirjassa on ihan mahtava tarina, kuten kaikissa Lauren Weisbergerin kirjoissa. 
  Tässä kirjassa seikkailee kolme nuorta naista, jotka asuvat ylläripylläri New Yorkissa. 
Juoni on se, että niillä kaikilla on joku "ongelma" elämässään, jota he lähtevät sitten kirjassa aukomaan. Ja siis näillä ongelmilla tarkoitan, että yksi heistä on juuri eronnut ja tarvisi irtosuhteita, yksi taas harrastaa pelkkiä irtosuhteita ja tarvitsee aviomiehen ja yhdellä taas on aviomies, mutta ei ole oikein tyytyväinen tilanteeseensa. 

3. Kevytkenkäinen Kummitus - Sophie Kinsella 
Sophie Kinsellalla on ehkä paras tyyli ikinä kirjojen kirjoittamisessa. Nauroin melkeinpä koko ajan, kun tätä kirja luin. Tässä kirjassa on kaikkea: romantiikkaa, komediaa, melkein kauhua ja jännittäviä tilanteita. 
Juoni on aikalailla se, että tämä kirjan päähenkilö Lara saa kaveriksensa hänen isotätinsä kummituksen suoraan 20-luvulta. Isotädin haamu on tullut jäädäkseen siksi aikaa, kunnes Lara löytää hänen kadonneen korunsa. 
Tykkäsin tästä kirjasta hirmuisesti, koska tykkään lukea myös dekkareita, joten tässä oli vähän niinkun kaikki, mitä kirjalta odotan. Tosin eipä tätä ehkä ihan suoraan Agatha Christien dekkareihin voi verrata :D 

4. Gossip Girl - Cecily von Ziegesar 
Kaikki varmasti tietävät Gossip Girl televisiosarjan, mutta mun mielestä yllättävän moni ei ole kuullut tästä kirjasarjasta. Mari ystäväiseni tutustutti minut näihin kirjoihin jo yläasteella. Täytyy muuten antaa krediittiä Marille myös noista kahdesta edeltävästä kirjasta :D 
Henkilökohtaisesti pidän enemmän näistä kirjoista kuin itse ohjelmasta. 
En nyt muista kirjojen tarkkaa määrää, mutta niitä on paljon. Ja osa ei ole Cecilyn itse kirjoittamia.
Kirjojen juoni on aika olematon. Kaikki ne kirjat (paitsi muutama) käsitteelee näiden Upper East Side nuorten viimeistä vuotta lukiossa. Eli yksi kirja on aina, sanotaanko, parin kuukauden tapahtumien mittainen. 
Omasta mielestäni nämä kirjat ei ole niin ylivedettyjä, kuin tuo televisiosarja. Näissä on edes joku realisimin hiven mukana. Toki tietenkin, jos on katsonut sarjaa ennen kuin on lukenut kirjat niin voi ajatella toisin. Mutta suosittelen kyllä lämpimästi niille, jotka rakastavat tai ihan vaan tykkäävät Gossip Girlistä, oli se sitten sarja tai kirja. 
Ja jos mitenkään pystytte englanniksi lukemaan niin suosittelen näitä mielummin englanniksi kuin suomeksi. Plus näistä kirjoista on erittäin helppo lähteen harjoittelemaan englanniksi lukemista, koska sanasto ei todellakaan ole vaikeaa ja juonessa pysyy perässä. 
 
 Löytykö jo tuttuja kirjoja tästä listasta? 
 
 
 
// Here is a few of my favorite books: Summer and the City, Chasing Harry Winston, Twenties Girl and Gossip Girl. These are my book tips for rainy summer day.
Is there any familiar books to you? 

No comments:

Post a Comment

Thank you <3