5/17/2013

Breakfast at Central Park


Aamuja ystäväiset!
 Näin aamun kunniaksi saatte hieman maistiaisia meidän sunnuntaiaamusta Central Parkissa. Tai no jos tarkkoja ollaan niin meidän päivästä, koska valehtelematta meillä meni itse puistossa ja sen ympäristössä melkeinpä koko päivä. 
Eli nyt on vuorossa jo sunnuntai! Sunnuntai oli meillä museopäivä. Käytiin METissä ja American Museum of Natural History -museossa. Guggenheim jäi maanantaille.
Kaikki nämä löytyvät melko läheltä Central Parkkia. Tosin se ei hirveesti lohduta, koska kyseinen puistoläntti on varmaan Tampereen keskustan kokoinen (suurin piirtein :D) niin oli siinä myös hieman etsimistä. 


Vaikken mikään lenkkeilijä ihminen olekaan niin Central Park on kyllä paikka, jossa jopa minä voisin lenkkeillä! Siellä oli kesä jo ihan meneillään, vihersi meinaan joka paikassa! 
Siellä harrastettiin myös erilaisia taiteen lajeja, kuten musiikki ja tanssia. 
Kyllä on hieman korkeammalle kehttinyt tuolla katutaide, kuin Suomessa :D 
Central Park oli kyllä ihmeellinen paikka, koska vaikka se sijaitsee yhden vilkkaimman kaupungin keskustassa niin siellä silti on sellainen rauhallinen ja miellyttävä tunnelma. 

Kuten jo aikaisemmin sanoin tämä puisto on todella iso, että siinä olisi mennyt ainakin koko päivä, jos olisi koko pläntin käynyt läpi. 
Me emme myöskään fiksuina tyttöinä tajunneet ottaa puiston karttaa, joten menimme siellä vähän silmät sidottuina vailla päämäärää. Tai oli meillä päämäärä, oikea suunta on sitten ihan toinen juttu. 
Onneksi Essi ystäväiselläni on joku kuudes aisti ja on aina kartalla, vaikka kartasta ei olisi tietoakaan.  Löysimme nimittäin heti oikeat suunnat haluamiimme kohteisiin.
Muutenkin Essi oli se navigoinnin hoitaja tällä reissulla :D Ja metrokartan lukija. 


Ensimmäisenä museoista löysimme tiemme METiin eli Metropolitan Museum of Art. Joillekin tämä museo voi olla tuttu eri asiayhteyksistä, kuten esimerkiksi Gossip Girl :D 
Siellä oli kyllä ihan pirun kiinnostavia näyttelyitä! Oli mm. muinaisen Egyptin taidetta sekä 1800-luvun muotia. Täytyy sanoa, että osattiin 1800-luvulla pukeutua tyylikkäästi. 
MET oli myös valitettavasti julkisivuremontissa melkeinpä kokonaan. Sain kuitenkin Gossip Girl -hetkeni istumalla METin portailla noin miljoonan muun turistin kanssa! 

I'm groving a flag on my head. WTF?!

METin jälkeen pidimme evästauon Central Parkissa ja söin elämäni ensimmäisen Hot Dogin. En tiedä missä tynnyrissä olen asunut, kun en ole ennen sellaista maistanut, mutta nyt sekin on tehty. 
Ei se ehkä kulinaristinen makuelämys ollut, mutta tulipahan kokeiltua :D 
Eväsretken jälkeen suuntasimme luonnontieteelliseen museoon. 
MET sijaitsi Upper East Sidella ja luonnontieteellinen museo taas Upper West Sidella, joten jouduimme hilppasemaan jälleen tämän maineikkaan puiston läpi. 
Olen suorastaan ylpeä, että emme eksyneet kertaakaan tämän matkan aikna. Ja tällä meinaan siis koko kuusi päiväistä reissuamme. 

Ben and Jerry's

Tykkäsin hirmuisesti New Yorkin lunnontieteellisestä museosta. Ei se ehkä ollut samalla lailla taiteellisesti merkittävä kuin vaikkapa Guggenheim, mutta hei, kenen mielestä eläimet ei olisi kiinnostavia? :D 
Vaikka jalat olikin ihan muusia tämän kävelyrikkaan päivän jälkeen niin oli kyllä ihan mahtavaa vierailla noin isossa puistossa ja noin upeissa museoissa! 
Ensi New Yorkin matkalla on vuorossa sitten kunnon picnic Central Parkissa. // On Sunday we visited Central Park. Sunday was also our museum day. We went to MET and American Museum of Natural History. 
I loved Central Park. I loved how different it was compared to other parts of the city. 
Both museums were interesting. I even has mine Gossip Girl moment on the steps of the MET :D
Central Park was so beautiful and green! It was like summer. I loved that :D


No comments:

Post a Comment

Thank you <3