11/28/2011

SyysmasennusRatkiriemukasta maanantaita...

En tiedä johtuuko se säästä vai minusta, mutta on meinaan vaan niin masentavaa! Veikkaan, että se on osaksi ainakin tuon sään syytä. En tiedä, mitä tuolla sataa, mutta siitä olen varma, että se on märkää. Ensimmäiseen talvikuukauteen on enää muutama päivä ja lunta ei näy maillahalmeilla! Onko mitään masentavampaa? No aina löytyy jotain vielä masentavampaa, nimittäin koulu. Mun syysmasennus estää mua keskittymästä mihinkään ja koulu vaan masentaa entisestään. Olen melkeinpä sata varma, että melkein koko Suomi (tai ainakin puolet :D) ovat syysmasennuksen kielissä tällä hetkellä, mutta ei hätää, aina löytyy ratkaisu! Syysmasennus on varmaan yleisin masennuksen muoto, joten päätin nyt postata vähän omista kikoistani, joilla ajattelin selvitä tästä ikävästä vaiheesta. Tässä listani syysmasennuksen selättämiseen: 

Kahvittelu 
Onko parempaa tapaa voittaa masennusta, kuin kahvin kittaaminen? Tai vaihtoehtoisesti teen tai kaakaon. Voisin melkeinpä väittää, että ei. Vaikka lumesta ei ainakaan täällä ole tietoakaan, on silti melko koleaa. On ihanaa mennä kavereiden kanssa johonkin lämpimään kahvilaan, jossa voi juoda lämmintäjuotavaa ja kuunnella hyviä (tai vähemmän hyviä) juttuja kavereiden suusta. Jos jutut on vähemmän hyviä, aina on pelastamassa kahvilan tunnelmallinen taustamusiikki :D Ja miksei tätä suunnitelmaa toteuttaisi myös sydänkäpysen kanssa, jos sellaisen omistaa. Teistä en tiedä, mutta itse ainakin kaipaisin ekstralämmikettä tälläisinä pimeinä ja kylminä aikoina :) 

Urheilu 
Niin oudolta, kuin se kuulostaakin, urheilu pelastaa. Itse olen huomannut, että niin aggression kuin masentuneisuudenkin voi purkaa kunnon reenillä! Suosittelen masennukseen jotain joogan tapaista, se rauhoittaa tai sitten jotain erittäin vauhdikasta ja hauskaa. Talviurheilusta en uskalla vielä puhua tai ei saada sitä lunta ikinä :D 

Musiikki 
Itselläni on tapana purkaa masennus musiikkiin. Jos haluaa oikein kieriä itsesäälissä ja masentuneisuudessa (mikä on joskus oiva keino viettää sunnuntai) voi valita hieman surullisempaa musiikkia, mutta jos taas haluaa piristyä niin siihen auttaa himo energiabiisit! Oma suosikkini jokaiseen mielen myllerrys tilaan on Owl city. Sen biisit on vaan niin uskomattomia! Jos on huono fiilis niin ne piristää, ja jos taas on hyvä fiilis niin ne pitää fiilistä yllä. Voiko enää parempaa toivoa? Tässä oma henkilökohtainen suosikkini: Owl City-On The Wing 

Kaverit
No täähän on aika itsestään selvyys, mutta pitdettäköön tämä enemminkin kunnianosoituksena kavereilleni. En tiedä mitään niin loistavaa, kun kaverini! Oli päivä minkälainen tahansa ne kuuntelee, lohduttaa, nauraa (minulle tietenkin...), huutaa, kiusaa, kehuu, riehuu ja halaa. Syysmasennus olisi ylitsepääsemätön ilman niitä! Tarkoitan siis heitä :) 
Shoppailu 
Uskon ikuisesti shoppailun parantavaan voimaan! Vaikka ihan vaan kävisi hypistelemässä kaikkea kivaa ja söpöä, tulee niin hyvälle tuulelle! Talvella on kiva shoppailla kaikkea lämmintä ja söpöä, esim. tosi isoja ja lämpimiä kaulahuiveja! Omalta ostoslistaltani löytynee muutama villapaita, pipo, kaulahuivi, tumput ja villapanta. Eikös sitä sanota, että jäätävä talvi iskee silloin, kun sitä vähiten odottaa? Pitää osata varautua hyvissä ajoin :) Nyt alkaa kohta jo pikkujoulu sesonkikin, juhlavaatteita vasta onkin kiva ostella! Mitä enemmän glitteriä ja punasta, sitä paremmat pikkujoulut, eiku....

Joulu 
Se on kohta täällä! Rakastan joulua! Ihmisille, jotka vihaa joulua, joulunodotus tuskin hirveesti auttaa syysmasennukseen, mutta meille joulunlapsosille se on jotain uskomatonta! Miettikää saa syödä ihan sairaasti luvan kanssa ja ei tarvitse tehdä mitään, voiko enää parempaa toivoa? Jouluun littyy myös kaikki kivat lahjat ja kuusen koristelut yms. Ja tarkoituksenahan ei siis ollut aiheuttaa mitään joulustressiä tässä kohtaa :D On melko outoa, että rakastan joulua, mutta vihaan silti lahjojen ostoa. Itselleni pystyn ostamaan lahjoja, se ei ole temppu eikä mikään, mutta heti kun pitää muille metsästää lahjoja, siitä tulee painajainen. Onneksi tarvitsee hoitaa vaan perheen lahjat tänä vuonna. Mun hermot ei ehkä kestäis armotonta listaa joululahjojen etsintää :D Melkein sääliksi käy porukoita.. 

Luovuus 
Luovuutta voi harrastaa miten tahansa: valokuvaus, muusiikki, kirjottaminen, maalaaminen yms. Itse ainakin otan synkkiä valokuvia ja leikin tosi taiteellista :D Ehkä näitä otoksia löytyy täältäkin joku päivä. 

No siinä vähän vinkkejä teille synkkiä päiviä varten. Toivottavasti oli edes hieman apua :) Anni kiittää ja kuittaa tällä kertaa!    

2 comments:

  1. Sun seura on paras piristys mitä syysmasennukseen löytyy :)
    Umppalumppa kiittää ja kuittaa

    ReplyDelete

Thank you <3