7/18/2011

Vienna got me vol. 3

Päivä 4: Ihan ensimmäisenä tiistai aamuna mentiin jollekin vuorelle näköalapaikalle. Näkymät oli upeat! Sieltä näky koko Wien.


Tiistaina mentiin tutustumaan Schönbrunnin palatsiin sisältä. Sinne oli ihan hirveet jonot, mutta mentiin vaan jonojen ohi, ku meille oli jo lippu :D Se oli tosi nätti rakennus niin sisältä kuin ulkoakin.

    Schönbrunn puutarhan puolelta. 


Linnalla oli tosi mielenkiintoinen historia. Se oli kuninkaallisten kesäasunto. Kelpais mullekin :D Mm. Napoleon asu siellä joskus, ja sain tietää, että Napoleonilla oli lapsi. No, aina oppii uutta.
Aamupäivällä meillä oli sitten esiintyminen Haus der Musikissa. Oli tosi lupaavaa mennä sinne, kun sieltä vietiin jotain kuorolaisia sairaalaan, koska ne oli pyörtyny. Noh meidän esitys meni kuitenkin hyvin, ja kukaan ei pyörtyny :) Sen jälkeen mentiin sitten syömään tyttöjen kanssa Mäkkäriin. Se oli ehdottomasti epäsiistein Mäkki missä oon ikinä käyny! Ja Itävallassa ei tunnettu käsitettä juustoateria ja colakin oli loppu. Ja ketsuppia ei maillahalmeilla. En siis suosittele Itävaltalaista Mäkkiä :D Syömisen jälkeen alkoi taas vapaa-aika ja suunnistettiin heti tietty kaupoille. Ja päästiin vihdoin ja ja viimein Marin kanssa Demeliin :) Mari osti Sacherkakkunsa ja minä ostin muutaman suklaalevyn tuliaisiks. Se Demel oli tosi söpö ja nätti paikka. Suosittelen ehdottomasti käymään, jos Wieniin menette.
Illalla mentiin sitten kuuntelemaan voittaneita kuoroja ja orkestereja. Siihen konserttiin ois maksanu 80 euroo liput! Mutta ne voittajat oli kyllä tosi hyviä! Etenkin yks kanadalainen orkesteri.
Konsertista mentiin sitten Wienin raatihuoneelle, jossa oli meille illallinen ja pormestarin vastaanotto. Se oli ihan törkeen upee paikka! Ja ruokakin oli hyvää :) Ja parasta seuraa on kyllä ulkomaalaiset ehdottomasti :D

    Henna, minä ja Mari. Takana näkyy vähän sitä upeaa raatihuonetta, ja se väenpaljous :D Päivä 5: Keskiviikko aamu menikin tavaroiden pakkaamisessa. Meillä kaikilla oli pieniä tilaongelmia, koska oli tavaraa enemmän lähtiessä kuin tullessa. Etenkin Marilla oli vaikeuksia saada laukku kiinni.
Aamiaisen jälkeen mentiin Marin, Hennan ja Aijan kanssa meidän asuntolan viereiseen leikkipuistoon. Ja ikä oli? :D Siellä yllättävän hauskaa.Ennen kymmentä lähdettiin taas Schönbrunnin linnalle, mutta tällä kertaa sen puutarhaan ja eläintarhaan. Keskiviikko oli kuumin päivä sinä aikana, mitä olimme Wienissä. Puutarha oli uskomaton! Se oli tosi iso ja sen päässä oli valtava suihkulähde. Suihkulähteen kohdalta alkoi kukkula, jonka päällä oli kuninkaallisten jonkinsortin terassi. Mahtavinta koko puutarhassa oli se, että se oli ilmainen. Monet paikalliset käyttikin sitä hyväkseen, sillä nähtiin siellä tosi monta lenkkeilijää. Kyllä minäkin mielummin siellä lenkkeilisin, kuin vaikka Hämeenpuistossa :D


Puutarhasta siirryimekin sitten eläintarhaan. Schönbrunnin eläintarha on kuulemma maailman kuuluisin eläintarha. Se oli kyllä ehkä paras eläintarha, missä oon ikinä käynyt. Plus se sijaitsi kauneimmalla paikalla.
Tässä vähän sitten eläintarhakuvia :)
Eläintarhasta menimme suoraan lentokentälle, jossa meno oli aika väsynyttä.


     Kun päästiin Suomeen, olimme näinkin onnellisia :D 


Koko matka oli kerrassaan ihana, ja sain paljon hyviä kokemuksia! Wien on ehdottomasti kaupunki, jossa kannattaa käydä :)

2 comments:

  1. Kuulostaapa teillä olleen ihana reissu! Wien näyttää kauniilta kaupungilta. Pääsispä joskus itsekin sinne :) Tosi hienoja kuvia olet ottanut reissulta! Tunnelma välittyy hyvin :)

    ReplyDelete
  2. Kiitos :) Oli kyllä todella ihana reissu, että jos vaan kaupunkilomaa kaipaa niin suosittelen kyllä ehdottomasti wieniä :)

    ReplyDelete

Thank you <3