7/17/2011

Vienna got me vol. 2

Päivä 2: Sunnuntaina aamulla lähdimme johonkin pieneen kylään kirkkoon laulamaan jumalanpalvelukseen. 
Olihan sekin kokemus laulaa katolilaisessa jumalanpalveluksessa :D Vaikka olenkin lukenut saksaa vuodesta 2002 lähtien, en silti ihan ymmärtänyt kaikkea mitä pappi sano. Tosinl lohduttauduin sillä, että kaikki muut olivat vielä enemmän ulalla :D 
Aamupäivällä ja osan iltapäivästä oltiin sitten Wienin keskustassa, ja kävimme museoissa. Minä ja kaverini mentiin Sissi- museoon. Sissi (oikealta nimeltään Elisabeth) oli Itävallan keisarinna 1800-luvulla. Museo oli tosi mielenkiintoinen, ja siellä oli mm. Sissin vanhoja mekkoja, jotka oli tosi upeita! Olisi pitänyt käydä siellä ennen wanhoja :D Käveltiin Sissi-museoon sellasten upeiden entisten linnojen ohi, jotka nykyään on enemmänkin museo käytössä. Miksei Suomesta löydy tälläisia rakennuksia?


Museoiden jälkeen mentiin sitten musiikkiyliopistolle, jossa oli jotain työpajoja liittyen musiikkiin. Oli ne ihan mielenkiintoisia, mutta torvimiehen kohdalla taisin nukahtaa :D
Illaks mentiinkin sitten takaisin asuntolaan. Sunnuntaina olis kauheen moni halunnu mennä shoppaileen museoiden sijaan, mutta Itävallassa ei harrasteta sunnuntaishoppailua. Henkilökohtaisesti tykkäsin ehkä enemmän, että käytiin sivistymässä museoissa, kun että oltais shoppailtu. Täytyyhän noin kauniissa kaupungissa jotain muutakin tehdä.

Päivä 3: Maanantaina mentiin heti aamusta tutustumaan Wienin keskustaan. Bussi jätti meidät Albertinaplazille ja siitä jatkoimmekin sitten kävelllen. Käytiin mm. Hofburgin linnan sisäpihalla ja Mozartin patsaalla.


                Meidän uusi kuorokuva on poseerata kuin Mozart. 

Nähtävyyksen jälkeen sai päättää menikö luonnotieteellisen museoon vai kuuntelemaan muita kuoroja, kun ne esiinty. Mentiin sitten kavereiden kanssa katsomaan muita kuoroja, mutta lähdettiin sieltä sitten kaupungille, kun siinä tuli joku 40 minuutin tauko. Ei meinattu löytää sinne isolle ostoskadulle ja mentiin sitten johonkin kirjakauppaan kysymään neuvoa. Aija ja Henna jäi sille tiellä etsimään jotain keittokirjaa niin minä ja Mari lähdimme suunnistamaan sitten kohti ostoskatua, jonne myyjä oli meidät huonolla englannilla opastanut. Löydettiin kuitenkin perille alle 15 minuutissa, mikä oli aika saavutus :D Meillä oli siinä about 3 tuntia aikaa shoppailla ennen kuin piti palata bussille. Ostin sitten aurinkolasit Mangosta ja ne pääsi heti käyttöön.


Sitten alkoikin DUMELIN etsintä. Mari halusi ehdottomasti sacherkakkua, ja hänelle kelpasi vaan ja ainoastaan paikka, missä Henna ja Aija olivat käyneet lauantaina. Mari sanoi, että konditorian nimi on Dumel ja se lukee sellaisella violetilla laatalla. Aloitimme sitten armottoman Dumelin etsimisen. Ensin Mari tunsi tietävän missä tämä Dumel on, mutta sitten kun sitä ei löytynytkään, Marin valtasi epätoivo, ja minulla särki päätä. Kyseltiin sitten kaikilta missä on Dumel, mutta kukaan ei tiennyt. Sitten meni hermo ja aika umpeen ja lähdimme takaisin bussille. Busseilla, missä tapasimme Hennan ja Aijan selvisi, että kyseessä olikin  Demel ja se lukee mustalla kyltillä. Ei ihme ettei löytynyt :D
Shoppailun jälkeen meillä oli konsertti Musikvereinissa. Konsertti kulki nimellä juhlakonsertti, ja yleisöä oli ehkä yksi kuoro. Mutta esiintymispaikka oli upea. Sen nimi oli Kultainen sali ja sen oli kyllä näköinenkin.
Siellä ei valitettavasti saanut ottaa kuvia.
Konsertin jälkeen mentiin sitten syömään oikeen ravintolaan. Ravintolan nimi oli Hopferl. Alkuruuaksi oli jotain keittoa, missä oli sieniä. Se oli tosi hyvää! Pääruoka oli lihamureketta, perunoita ja jotain kastiketta. En ole ikinä ennen nähnyt ravintolassa lihamureketta. Jälkiruuaksi oli suklaamoussea. Oli oikein hyvää ruokaa :)

                       Vain keitonsyömisestä löytyi siedettävä kuva. Muut oli enenmmän tai vähemmän epäilyttäviä. 

No comments:

Post a Comment

Thank you <3